VERSENYKIÍRÁS

A VERSENY IDŐPONTJA

  1. május 25., szombat

HELYSZÍN

Versenyközpont:

Szeged, Erzsébet liget

Útvonal:

Újszeged, Erzsébet liget – Közép Kikötő sor – Tisza töltés – Holt-Maros sétány – Rotary tanösvény – Tisza töltés – Erzsébet liget.
Az útvonal terepe: rekortán, aszfalt, beton, mulcs, föld-fű, fagerenda
Az útvonal végig biztosított. (Rendőrség, polgárőrség, önkéntesek)

TÁVOK

Táv

Térkép

Útvonalleírás

1,47 km EPAM e-Kids

1 kör a Ligetben lévő új futópályán

6 km BP Sun City run

Rajt a Liget fősétányán, majd a futópályán futás a Népkert sor felé. Átfutás a Kállay A. utca járdájára. Onnan futás a Közép Kikötő sorra, majd jobbra kanyarodva az új híd irányába. A töltésen futás a Szövetség utcáig. Itt balra kanyarodva eléritek a Rotary tanösvényt. Futás végig a tanösvényen az új híd felőli végéig. Itt jobbra kanyarodva futás a Közép Kikötő soron a Jankovich utcáig. Balra kanyarodva eléritek a Szent-Györgyi Albert utcát. A Szent-Györgyi Albert utcán a járdán futás a Népkert sorig. Itt átfutás a zebrán a Ligetbe. Visszafutás a gyalogosjárdán ill. futópályán a célig. (Megegyezik a rajt helyszínével.)

10,5 km

Rajt a Liget fősétányán, majd a futópályán futás a Népkert sor felé. Átfutás a Kállay A. utcára. Onnan futás a Közép Kikötő sorra, majd jobbra kanyarodva az új híd irányába. A töltésen futás a Szövetség utcáig. Itt jobbra kanyarodva futás a Fürj utcáig, majd futás a kis híd irányába. Itt jobbra kanyarodva futás a Holt Maros partján a Bérkert utcáig. Átfutás a Bérkert utcán, tovább futás a Bal fasorig. Itt átfutás a víztorony téren és a Fő fasoron át a Holt Maros következő szakaszáig. Futás a Torockói u. felé átvezető hídig. A hídon átfutva majd balra kanyarodva visszafutás a Holt Maros másik partján a Fürj utcai kis hídig. Itt jobbra kanyarodva a zöld jelzésen eléritek az Árvízi emlékhely felé, majd fel a töltésre.
Itt jobbra kanyarodva eléritek a Rotary tanösvényt. Futás végig a tanösvényen az új híd felőli végéig. Itt jobbra kanyarodva futás a Közép Kikötő soron a Jankovich utcáig. Balra kanyarodva eléritek a Szent-Györgyi Albert utcát. A Szent-Györgyi Albert utcán a járdán futás a Népkert sorig. Itt átfutás a zebrán a Ligetbe. Visszafutás a gyalogosjárdán ill. futópályán a célig. (Megegyezik a rajt helyszínével.)

21,8 km

Rajt a Liget fősétányán, majd a futópályán futás a Népkert sor felé. Átfutás a Kállay A. utcára. Onnan futás a Közép Kikötő sorra, majd jobbra kanyarodva az új híd irányába. A töltésen futás a Szövetség utcáig. Itt jobbra kanyarodva futás a Fürj utcáig, majd futás a kis híd irányába. Itt jobbra kanyarodva futás a Holt Maros partján a Bérkert utcáig. Átfutás a Bérkert utcán, tovább futás a Bal fasorig. Itt átfutás a víztorony téren és a Fő fasoron át a Holt Maros következő szakaszáig. Futás a Derkovits fasorig. Itt kétszer  balra kanyarodva visszafutás a Holt Maros másik partján a Fürj utcai kis hídig. Itt jobbra kanyarodva a zöld jelzésen eléritek az Árvízi emlékhely felé, majd fel a töltésre. Itt  jobbra kanyarodva eléritek a Rotary tanösvényt. Futás végig a tanösvényen az új híd felőli végéig. Még egyszer lefutjátok a kört a Szövetség utca irányába (Fürj u., Holt Maros, Derkovits fasor, Holt Maros, Rotary ösvény)
Itt jobbra kanyarodva futás a Közép Kikötő soron a Jankovich utcáig. Balra kanyarodva eléritek a Szent-Györgyi Albert utcát. A Szent-Györgyi Albert utcán a járdán futás a Népkert sorig. Itt átfutás a zebrán a Ligetbe. Visszafutás a gyalogosjárdán ill. futópályán a célig. (Megegyezik a rajt helyszínével.)

NEVEZÉS

Előnevezni kizárólag a https://e-nevezes.hu oldalon keresztül lehet 2019. május 1-jéig.
Csak egyéni nevezés lehetséges.
A nevezési díjat kizárólag banki átutalással lehet kifizetni. A versenyre történő jelentkezés akkor válik érvényes nevezéssé, ha a nevezési díj a regisztrációt követő négy (4) munkanapon belül a megadott számlára, de legkésőbb 2019. május 5-ig beérkezik.
A megbízás közlemény rovatában a “ADOMÁNY Futás” szót, a nevet és a születési évet kell feltüntetni

(pl. ADOMÁNY Futás, Példa Péter, 1981)

A nevezési díj teljes egészében adomány a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére és közvetlenül a szolgálat bankszámlájára kell fizetni.
A nevezési díjat a következő számlára kérjük átutalni:

Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány
OTP számlaszám: 11735067-20036634

A nevezés lemondása esetén nincs lehetőség a nevezési díj visszautalására, a jótékonysági rendezvény jellege miatt.

NEVEZÉSI DÍJAK

Táv

Előnevezési díj

Helyszíni nevezési díj

1,47 km EPAM e-Kids

1 500 Ft

2 000 Ft

6 km BP Sun City run

2 500 Ft

4 000 Ft

10,5 km

3 500 Ft

5 000 Ft

21,8 km

4 500 Ft

6000 Ft

Előnevezés során lehetőség van verseny-emblémázott pólót rendelni, ennek ára: 1 500 Ft/db.
Az első 200 EPAM e-Kidses (1,4 km) nevezőnek az EPAM ingyenesen biztosítja a pólókat.

Árak forintban értendők és áfa mentesek.

HELYSZÍNI REGISZTRÁCIÓ

Újszeged, Erzsébet liget, 2019. május 25., 7:00 – 09:00
1,47 km (gyerektáv) esetén a regisztráció 08:45 órakor zárul.

RAJTIDŐPONTOK

Táv

Rajt/Szintidő

Eredmény-
hirdetés

1,47 km EPAM e-Kids 9:00   /30 perc 9:45
6 km BP Sun City run 9:30   /55 perc 11:00
10,5 km 9:30   /1 óra 40 perc 11:00
21,8 km 9:30   /2 óra 40 perc 11:30

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá.
A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason, combon, vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni vagy kutyával futni tilos. A terepviszonyok miatt a babakocsi futás nem ajánlott!!! Az előre kijelölt útvonalról letérni nem lehet. Az útvonalat levágó versenyző automatikusan kizárásra kerül a versenyből.

KORHATÁR

Az összes távra vonatkozólag:
10 év alatti gyermek kizárólag szülői felügyelettel, felnőtt kísérő jelenlétében futhat.
10 – 14 évesek írásos szülői beleegyezés szükséges. A beleegyező nyilatkozatot a rajtszám átvételekor be kell mutatni és a szervezőknek le kell adni.
Szülői felelősségvállalási nyilatkozat letöltése.

IDŐMÉRÉS

Az 6 km-es, 10,5 km-es és 21,8 km-es távon chipes időmérés lesz. A chip letéti díja 1 000 Ft. Az 1,4 km-es gyerektávon nincs időmérés.

FRISSÍTÉS, ELSŐSEGÉLY, ÖLTÖZŐ, RUHATÁR

A frissítő pontokon vizet, izotóniás italt, kólát, édes kekszeket, sós perecet, almát, banánt, szőlőcukrot kínálunk. A rajt/cél területen elsősegélypontot működtetünk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon feltüntetett telefonszámot!
Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás!
A Városi Sportcsarnokban lehetőséget biztosítunk férfi és női öltözőt illetve ruhatárat. A földszinten a WC-használat is biztosítva van.

DÍJAZÁS

Minden teljesítő a verseny emblémázott befutóérmét kapja.
Minden távon az első 3 nő (lány) és az első 3 férfi (fiú) helyezett külön díjazást kap.

PARTNEREINK:

SZMJV Önkormányzatának Sportbizottsága

Szegedi Városkép és Piac Kft.

FŐ TÁMOGATÓINK:

Nemzeti Közművek

BP

EPAM

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK:

Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Rádió 88

Délmagyarország

Ingatlanbazar.hu

Dechatlon

Szivárvány Aqua

B2P2

Bánffi szóda

Avon

S’Oliver Amici/Árkád

Telenor/Árkád

tokstop

Láng Autó Kft.

 

SZERVEZŐ

U.R.H Szeged Sport Egyesület
6726 Szeged, Karánsebesi utca 19. fsz. 6/A
Telefon: +36-30/239-2850
E-mail: urhszeged@gmail.com
és a

SZEGEDI ÚJSZÜLÖTT ÉLETMENTŐ SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY
6720 Szeged, Jókai u. 6. I. em. 4.
Telefon: +36-30/380-4961
E-mail: czmelinda74@gmail.com