Végig futottuk a telet

 

Bár sokan azt gondolják, a hideg és szeles tél visszatartja a futókat a kültéri mozgástól, ez biztosan nem vonatkozik az U.R.H. Szeged SE tagjaira.

December 6-án futóként és segítő szervezőként az I. Szegedi Jótékonysági Félmaratonon vettünk részt. A versenyen Tóth Csilla az összes női versenyző között harmadik, korcsoportjában pedig a második helyet szerezte meg. Demcsák Zoltán rendészeti kategóriában állhatott a dobogó harmadik fokára. Ezúton is gratulálunk nekik!

Ugyancsak decemberben került megszervezésre az igencsak népszerű Bejgli futás Hódmezővásárhelyen a Hód Mentor SE szervezésében. A futók ezen a versenyen nem futásban, hanem karácsonyi süteményükkel szálnak igazi versenybe. Az U.R.H. Szeged itt is remekelt! Demcsák Zoli “Ronda, de finom” fantázia nevű mákos süteménye a második helyet nyerte el, ami egészen biztos csak tévedés, és talán a túl sok pezsgő miatt remeghetett meg a szervezők keze, és került az oklevélre két II. az egy I. helyett.

Januárban a régi, szebb napokat is megélt Hid túl messze van teljesítménytúrát futottuk végig – többen oda-vissza is. Idén sajnos a szervezők csak a 30 km-es távon indították a résztvevőket Makóról Szegedre január 16-án délelőtt 10 órakor. Lelkes csapatunk hét órakor gyülekezett a Torontál téren, hogy elfusson Makóig, majd onnan visszafutva végül 60 km-re nyújtsa meg a távot.

Január utolsó előtti napján vettünk részt a Hanák Kolos egyesület Téli Mátra XL 44 km- es teljesítménytúráján. A sok helyen jeges, sáros, meredek utakat sajnos nem úsztuk meg komoly sérülés nélkül. Az élmény azonban feledhetetlen, a lelkesedés pedig töretlen. A csontok összeforrnak, mi pedig jövőre is ott leszünk, és futunk a hegyen.

A terepfutások februárban is népszerűek voltak. A Téli Margita versenyen a Gödöllői- dombságban még hóban, a Balboa-körön a Budai-hegységben már sárban és vízben futhattunk. A Pilis Barlangjai 55 km-es túrát már gyönyörű napsütésben teljesítettük. Amíg a csapat egy része február 20-án a barlangokat kereste, többen, a tavalyi évhez hasonlóan az ICE STAR RUN (JÉG CSILLAG FUTÁS) tavaszváró országúti hosszú, 30,7 km-es távját futották Makó és Tótkomlós között. És ha január és február, akkor a Yours Truly mozgalmát se feledjük. A két napon a csapatunk tagjai összesítve több száz kilométerrel járultak hozzá a Szegeden futott összkilométerek számához.