IX. ULTRABALATON – 2015.

SZERVEZÉS, CSAPATSZELLEM, ÖSSZETARTÁS, TELJESÍTMÉNY … ami egy igazán jól sikerüt UtraBalatoni kalandhoz szükséges. 2015-ben az U.R.H. Szeged SE két csapata vállalkozott arra, hogy egy nap alatt körbefutja 212 km-es távot.

Az U:R.H. ONE csapat 4 fővel és 2 biciklis kísérővel 23 óra 1 perc 15 mp alatt teljesítette a távot ezzel összesítésben 349, a 4 fős csapatok között a 23. helyet érte el.

Az U.R.H. BIG FIVE csapata neve ellenére 7 fővel és 1 biciklis kísérővel a negyvennégy 7 fős csapatok között a 24. lett 21.38 26-os idővel.

Az UB mindenkinek mást jelent, általánosságban írni róla talán nem is érdemes. Kapjon helyet inkább néhány gondolat arról a 24 óráról amiket hazaérve fogalmaztak meg azok, akik ott voltak, átélték, megélték, teljesítették

“Gyerekek! Köszönőm Nektek ezt a fantasztikus közös élményt! Le a kalappal előttünk. A szervezés összetartás, csapatszellem, teljesítmény! Büszke vagyok magunkra! Örülök, hogy részese lehettem ennek az egésznek és, hogy megismerhettelek Benneteket!”

“Drága csapattársaim Mikor Január környékén megálmodtuk, hogy nekünk kell egy UB csapat, elképzelni sem tudtuk, hogy ez lesz belőle. A csapattagok kiválasztása és azok változása olyan szerencsésen sikerült, hogy meg kell kockáztatnom Mi voltunk az idei UB legjobban működő, legösszeszedettebb, legboldogabb és legvidámabb csapata. Annyira örülök, hogy veletek teljesíthettem ezt a kihívást. Bar fáj mindenem és fáradt vagyok, ha megkérdeznék Tőlem, hogy újra kezdeném-e, gondolkodás nélkül igent mondanék.

Örülök a régi barátoknak és az újaknak, a közös perceknek.

Köszönöm mindenkinek ezt az elmúlt 48 órát.”

 

“… köszönöm, hogy társaim voltatok ezen a fantasztikus versenyen. sok versenyen részt vettem már montis koromban rendszeresen dobogós voltam, de azok az érmek nem vetekedhetnek ezzel a befutóéremmel, amit tegnap átvettünk ugye, folytatjuk? szeretem a csapatomat!”

 

“UB 2015. Teljesítményem a számok tükrében: 65,30 km 6.06:45 óra alatt, 6 darabban Az átlag tempó 5:37 p/km. Sajnos ez a kis elmaradás a tervezett 5:20 p/km-tol a dombos szakaszok, a ‘nagy futások’ és a ‘nagy repülés’ számlájára írhatok. Ettől függetlenül a futást nagyon élveztem, sokszor a várakozás sokkal fárasztóbb volt”

 

“Én is megszólalok akkor, de egyszerűen muszáj volt némi időnek eltelnie ahhoz, hogy ne értelmetlen tőmondatokban beszéljek … a lényeg: ha kereken egy évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy lesz ilyen 24 óra az életemben, akkor biztosan kiröhögöm most meg, bår nem érzem Iábaimat továbbra sem, és úgy járkálok a lakásban, mint egy birodalmi lépegető, az a hihetetlen, hogy már vége van: de hát még csak most hülyéskedtünk a parton ..  én nem misztifikálom a futást nem gyártok ideológiákat, az UB jelszava, miszerint azért futjuk körbe, mert ott van, pontosan megegyezik azzal amit én úgy általában gondolok a futásról .. az UB-én egyetlen kételyem volt, ahogy mondtam is többször, fogalmam sem volt arról, hogy képes vagyok-e újraindítani magamat 6 – 8 óránként, és mint kiderült, igen, ezzel önmagamat is sikerült meglepnem … a lényeg, hogy életem végéig hálás vagyok és leszek nektek hogy alig ismerve/ismeretlenül befogadtatok, hogy számítottatok rám, hogy számíthattam rátok. rengeteget tanultam ebben a 24 órában önmagamról és másokról, az érzékelésnek egy másik szintjére léptem – és nem, ez még nem a futás misztifikálása, hiszen tényleg csak azért futottuk körbe, mert ott van, hát akkor meg mi egyebet tehetnénk?”

 

“ULTRABALATON 2015

7 fős csapatok közül 44-en regisztráltak, ebből teljesen “amatőrként”a 24 helyen végeztünk 220,9 km 5:52 p/km 21:3826

Kis csapatunkról ódákat tudnék zengeni, de tömören összefoglalva gördülékeny, szervezett fegyelmezett, lelkes és maximálisan összetartó. Se egy nyafogás, se vita, se egy hangos szó el nem hangzott. Kivéve, amikor drukkoltunk: HAJRÁ!!!  Volt, akivel most találkoztunk először, volt akivel pár alkalommal már összefutottunk de két mondatot nem váltottunk. Futottunk hőségben, esőben, nappal és éjszaka, emelkedőn és lejtőn, volt fáradtság és izomláz, de minden egyes szakasz egy élmény volt. Sajnálom, hogy a többi szegedi csapattal nem sikerült találkoznunk mert az még plusz élmény lett volna. Lelkesítő pillanatok voltak, amikor egy-egy frissítő pontnál azért összefutottunk pl. Zoltán Demcsák vagy Kómár Lajos csapatával. Olyan pozitív élményekkel tértem haza, hogy hetekig ebből fogok még meríteni. Gyerekek! Veletek bámilyen versenyen, rendezvényen, bármikor szívesen részt veszek! Gratulálok minden résztvevonek! Nagyon jok voltunk Lányok, Fiúk! Büszke vagyok Rátok SZEGEDIEK!!!”